Tekstredactie

Ben je niet meer tevreden over bijvoorbeeld de tekst in een folder of op je website? Of ben je zelf aan het schrijven geslagen en heb je advies nodig over de stijl en rode draad van je verhaal? Twijfel je aan de juistheid van je woorden of wil je dat iemand anders er naar kijkt en de tekstredactie uitvoert?

Meer dan de ‘juf met rode pen’

Een professionele tekstredactie kan enorm helpen bij de ‘finishing touch’ van wat je hebt geschreven. Tekstredactie is een vak op zich. Ik kan oude of nieuwe teksten herschrijven en/of redigeren. Herschrijven houdt in dat ik tekst opnieuw samenstel, logisch opbouw en duidelijk formuleer. Gaat het om redigeren, dan haal ik de spel-, stijl- en grammaticafouten uit de tekst en verbeter ik de inconsistenties, opmaakfouten en haperende of onduidelijk geformuleerde zinsconstructies. Mijn scherpe oog voor detail ziet onjuistheden waar een ander makkelijk overheen leest.

Scrifix bewerkt teksten voor een: website, persbericht, beschrijving, artikel, flyer, brochure, nieuwsbrief, jaarverslag, speech, personeelsblad, magazine, (hand)boek, syllabus, scriptie, advertentie, vacature, promotiekrant, offerte, informatiemap, sponsor- en donateurbrief, persoonlijke pitches, sollicitatiebrief en CV.